Efter en tuff tid för spelbolagen, är ljusningen nära?

Det har varit trögt för de svenska spelbolagen det senaste halvåret. Många av mina favoriter och sjunk med mer än 50% vilken är oroväckande. Frågan är vad den här utvecklingen beror på. Det går bara att gissa och det är precis det jag tänker göra i detta inlägg. Den första januari 2019 kommer det en spellicens i Sverige. Det är lite oklart hur denna reglering kommer att påverka spelmarknaden när det kommer till möjlighet att fortsätta tjäna pengar under lång tid framöver. Det är väldigt vanligt att när det blir lite svajigt på börsen och det är hög osäkerhet inom en specifik bransch så brukar värdet på många aktier sjunka.

En annan anledning är att flera fonder har sålt av spelaktier då de anser att det är oetiskt och vill för sina kunders räkning inte äga dessa aktier. Detta får man såklart ha respekt för om man ser på värdeutveckling under de kommande åren så tror jag många kunder kommer att bli missnöjda jämfört med om de behållt andelarna spelbolag.

Vilka spelbolag på den svenska börsen är det då som har högst potential för de kommande åren. Det bör faktiskt vara dem som har störst möjlighet att växa kraftigt under lönsamhet i USA där marknaden för sports betting öppnar upp. Här gäller det främst bolagen Catena Media, Kambi, NetEnt, Gaming Innovation Group. Utav dessa aktier så tror jag det faktiskt är Catena Media som kommer att gå bäst eftersom deras aktie redan är väl nertryckt.

svenska spelbolag


Jag vill dock slå ett litet slag för det lilla spelbolaget Angler Gaming som har haft några tuffa månader bakom sig. Nytt lanserade bolaget ett nytt online casino och har ansökt om svensk spellicens 2019, läs mer här. Det verkar med andra ord som att bolaget satsar kraftigt. Lyckas man hålla utgifterna nere så kommer detta bolag att överraska väldigt många. Framförallt för att de har ett så starkt teknisk team och sedan använder dom endast affiliates som marknadsföring vilket är väldigt billigt när man dessutom äger sin egen platform och därmed har bra skalfördelar och låga omkostnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar